Predstavujem vám... prvých hostí :)

Ako som vám sľúbila v druhom príspevku, budem si na tento blog pozývať hostí, prispievajúcich svojím názorom alebo nejakou zaujímavou témou :) Nooo a aby ste vedeli, na koho sa môžete tešiť, v krátkosti vám tých prvých predstavím :)


Mgr. Monika Frajkorová

Je to skvelá nosiaca maminka, s ktorou sme sa spoznali na jednom workshope (prišli sme sa učiť, ako naviazať dieťa na chrbát a ak si dobre pamätám, bola v tom úspešnejšia ako ja :) ).

Vyštudovala sociálnu prácu a arteterapiu (hmmm, to by som chcela vyskúšať :) ). Je mamou chlapčeka Robka a zástankyňou kontaktného rodičovstva. Momentálne sa zaoberá problematikou Nevýchovy (čo to je, a čo predstavuje, vám určite popíše ona sama; ale ak neviete vydržať, podrobnejšie informácie nájdete TU).


   




Bc. Zuzka Roháčková

Je to úžasne šikovná a veľmi tvorivá mamička, ktorá je zároveň laktačnou poradkyňou a dulou vo výcviku. Má 3 deti - Dorotku, Jakuba a Terezku :) Poviem vám, ak nie jej, pravdepodobne by sme s Matejom o dojčení len snívali. Ak máme nejaký problém, Zuzka je prvá, ktorú vytáčam v telefóne :) A verte mi, že doteraz jej rady, pokiaľ som sa nimi riadila, mali vždy úspech :) 

Zuzka organizuje rôzne prednášky a besedy o tehotenstve, pôrode, dojčení a starostlivosti o bábätko. Jej ďakujem za to, že ma priviedla ku kontaktnému rodičovstvu. Zároveň má úžasné tvorivé nápady na rôzne aktivity a hry určené pre bábätká až predškolákov. Všetko, čo na ne potrebujete, nájdete vo svojej domácnosti :) Zuzka je "svojim" mamičkám k dispozícii aj na FB podpornej skupine dojčenia (nájdete ju TU).


Mgr. Mária Čechová

Majka je asi najtvorivejšia osoba akú poznám :) Jej nápady... no, konkurenciu určite nemajú :) Je mamou dcérky Barborky a považujem ju za jednu z najlepších odborníčok v oblasti náhradnej starostlivosti. Prečo? Nemá síce "xy" škôl alebo tituly pred menom - za menom. Ale je to človek, ktorý si náhradnú starostlivosť zažil sám a to z viacerých strán - ako "domováčka", ako dieťa v pestúnskej starostlivosti, neskôr ako sociálna pracovníčka na oddelení sociálno-právnej ochrany UPSVaR a v súčasnosti ako špeciálna pedagogička a vychovávateľka v detskom domove. Osobne nepoznám človeka, ktorý túto oblasť pozná tak zblízka a rozumie jej do takej hĺbky ako ona.

Stretli sme sa pre pár rokmi ešte počas vysokoškolského štúdia, keď sme "dobrovoľníčili" pre OZ Úsmev ako dar. Zaúčala ma, ako sa k týmto deťom priblížiť a ako ich pochopiť. Môžem povedať, že stála na mojom štarte, keď som sa začala zaujímať o túto oblasť. Dodnes je pre mňa veľkým vzorom, ktorý ma inšpiruje a radí mi vždy, keď sa v tejto oblasti neviem pohnúť :)


Tak, čo na to poviete? :) Verím, že sa na ich úžasné príspevky tešíte rovnako ako ja :)

Do nosenia priatelia :)

Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky